Ser Wędzony Ślesiniak

Ser „Ślesiniak” to dojrzewający ser podpuszczkowy, którego wędzimy w niskiej temperaturze w dymie z drewna dębowego, olchowego lub bukowego. Jednorazowo wędzimy zaledwie kilkanaście krążków sera, dlatego każdy z nich jest idealnie rumiany i cieszy prawdziwym aromatem. Po kilku godzinach delikatnego wędzenia, ser nabiera koloru złota, a jego zapach rozchodzi się po całej serowarni. Ślesiniak okopcony naturalnym dymem będzie doskonałym uzupełnieniem wielu kulinarnych pomysłów.

Zamów w internecie

Składniki: mleko, sól, kultury bakterii, podpuszczka.
Wartość odżywcza w 100 g: energia: 280 kcal, białko: 18,40 g, węglowodany: 0,00 g, tłuszcz: 22,90 g

 

©2024 Spiżarnia Hrabiny • Wykonanie ZUE GRABINSKI

Zaloguj się używając swojego loginu i hasła

lub     

Nie pamiętasz hasła ?

Create Account