SER ŚLESIŃSKI

Nasze sery powstają według tradycyjnych receptur. Do ich wytwarzania używamy wyłącznie naturalnych składników, nie dodając żadnych konserwantów i sztucznych barwników. W serowarni warzymy dwa rodzaje serów: Sery Hrabiny, szlachetne, długodojrzewające, których okres dojrzewania wynosi przynajmniej 3 miesiące oraz Sery  Ślesińskie – świeże, leżakujące w naszej dojrzewalni zaledwie kilka dni.

Ser Ślesiński Naturalny – poezja mlecznego smaku

Naturalność tego sera bierze się ze świeżego mleka, które pochodzi od ślesińskich krów. Do warzenia serów wykorzystujemy tylko mleko z naszego gospodarstwa. To właśnie jest tajemnica jedynego w swoim rodzaju, aksamitnego smaku i aromatu Serów Ślesińskich. Naturalny doskonale smakuje już kilka chwil po uwarzeniu, jednak jeśli pozwolicie mu choć trochę poleżakować wówczas z całą mocą odda Wam wszystko to co ma w sobie najlepszego.

Składniki: mleko, sól, kultury bakterii, podpuszczka. Wartość odżywcza w 100 g: energia: 280 kcal, białko: 18,40 g, węglowodany: 0,00 g, tłuszcz: 22,90 g

Ser Ślesiński z czarnuszką – egipski kminek w ślesińskim serze

Elegancki i dostojny. Taki jest Ser Ślesiński z dodatkiem czarnuszki. Charakterystyczne czarne kropeczki nadają serowi wykwintny smak. Jednakże prawdziwe bogactwo czarnuszki ukryte jest w jej niezwykłych właściwościach prozdrowotnych. Przyprawa wzmacnia układ odpornościowy oraz wykazuje działanie antybakteryjne i antywirusowe. Ponadto pomaga pozbyć się nadciśnienia. Po prostu samo zdrowie, i jak smakuje!

Składniki: mleko, sól, czarnuszka, kultury bakterii, podpuszczka. Wartość odżywcza w 100 g: energia: 280 kcal, białko: 18,40 g, węglowodany: 0,00 g, tłuszcz: 22,90 g

Ser Ślesiński z czubrycą – smaki bułgarskiej kuchni

Ser Ślesiński z czubrycą to doskonałe połączenie wspaniałego smaku świeżego wiejskiego sera z oryginalną przyprawą niezwykle popularną w południowoeuropejskiej kuchni. Pozyskiwana z cząbru górskiego czubryca, nadaje naszemu serowi wyrazistego, nieco pikantnego smaku. W naszych serach czubrycę stanowi mieszanka przypraw, w której oprócz dominującego cząbru napotkacie także natkę pietruszki, czosnek oraz paprykę.

Składniki: mleko, sól, czubryca (natka pietruszki, cząber, czosnek, papryka), kultury bakterii, podpuszczka. Wartość odżywcza w 100 g: energia: 280 kcal, białko: 18,40 g, węglowodany: 0,00 g, tłuszcz: 22,90 g

Ser Ślesiński z ziołami prowansalskimi – ziołowa klasyka w tradycyjnym serze

Sekretem wybornego smaku tego sera jest unikalnie skomponowana mieszkanka ziół, wśród których znajdziecie bazylię, tymianek, rozmaryn, miętę, koper włoski oraz majeranek. Odpowiednio dobrana i starannie wyselekcjonowana porcja ziół sprawia, że ser można jeść bez żadnych dodatków. Idealnie nadaje się on do pizzy oraz zapiekanek. Po roztopieniu mieszkanka ziołowa uwalnia pełnię swojego smaku i aromatu. Musicie tego spróbować!

Składniki: mleko, sól, zioła prowansalskie (majeranek, bazylia, estragon, tymianek, rozmaryn, mięta, koper włoski), kultury bakterii, podpuszczka. Wartość odżywcza w 100 g: energia: 280 kcal, białko: 18,40 g, węglowodany: 0,00 g, tłuszcz: 22,90 g

Ser Ślesiński z czosnkiem niedźwiedzim – na zdrowie!!!

Czosnek niedźwiedzi zwany czasem cebulą czarownic ma iście czarodziejskie właściwości. Krótko mówiąc: oczyszcza, wzmacnia i leczy, a do tego po zjedzeniu nie pozostawia charakterystycznego czosnkowego zapachu. Ser z czosnkiem niedźwiedzim polecamy dla zdrowotności, ale także dlatego bo doskonale smakuje!

Składniki: mleko, sól, czosnek niedźwiedzi, czosnek, kultury bakterii, podpuszczka. Wartość odżywcza w 100 g: energia: 280 kcal, białko: 18,40 g, węglowodany: 0,00 g, tłuszcz: 22,90 g

Ser Ślesiński z suszonymi pomidorami i chilli – w tym serze jest moc

Odważne połączenie delikatnego, śmietankowego sera z odpowiednio dobraną porcją suszonych pomidorów, chilli, oregano i czosnku! Ta niecodzienna mieszanka to propozycja dla miłośników mocniejszych wrażeń smakowych. Gwarantujemy, że będą Państwo zadowoleni ?

Składniki: mleko, sól, suszone pomidory, oregano, chilli, czosnek, kultury bakterii, podpuszczka. Wartość odżywcza w 100 g: energia: 280 kcal, białko: 18,40 g, węglowodany: 0,00 g, tłuszcz: 22,90 g

Ser Ślesiński z kozieradką – wielki smak małych ziarenek

Ser z kozieradką bardzo mile wszystkich zaskoczy. Niepozorne złote ziarenka po przegryzieniu uwalniają bukiet oryginalnych smaków, z których ten wiodący prowadzi w kierunku orzechów laskowych…

Składniki: mleko, sól, kozieradka, kultury bakterii, podpuszczka. Wartość odżywcza w 100 g: energia: 280 kcal, białko: 18,40 g, węglowodany: 0,00 g, tłuszcz: 22,90 g

Ser Ślesiński z orzechami włoskimi – nie ma lepszego od orzecha włoskiego

Ser Ślesiński z orzechami włoskimi to przede wszystkim gratka dla miłośników orzechów. Nie będziecie zawiedzeni, bo do sera sypiemy całkiem pokaźną garść mielonych orzechów, a każdy krążek dekorujemy niczym tort całymi kawałkami.

Składniki: mleko, sól, orzechy włoskie, kultury bakterii, podpuszczka. Wartość odżywcza w 100 g: energia: 280 kcal, białko: 18,40 g, węglowodany: 0,00 g, tłuszcz: 22,90 g

Ser wędzony "Ślesiniak"

Ser wędzony „Ślesiniak” to dojrzewający ser podpuszczkowy. Wędzimy go zgodnie z tradycją w dymie z drewna dębowego lub olchowego. Po kilku godzinach delikatnego wędzenia ser nabiera wyjątkowego smaku i rumianych kolorów. Okopcony naturalnym dymem będzie doskonałym uzupełnieniem wielu kulinarnych pomysłów.

Składniki: mleko, sól, kultury bakterii, podpuszczka. Wartość odżywcza w 100 g: energia: 280 kcal, białko: 18,40 g, węglowodany: 0,00 g, tłuszcz: 22,90 g

©2024 Spiżarnia Hrabiny • Wykonanie ZUE GRABINSKI

Zaloguj się używając swojego loginu i hasła

lub     

Nie pamiętasz hasła ?

Create Account